28 сент. 2012 г., 23:33

Гроздове 

  Поэзия
825 0 1

Засядат облаците на запивка в лозето

измежду редовете, дето сме играли.

Не тегнат мисли, топли като гроздове,

прескача вятърът с износени сандали.

 

През есента от болка скърца къщата.

Студът се свива в кухнята на топло.

Прозорецът следи намръщен

една самотна престаряла котка.

 

Към входа тичам да докосна хляба си,

утъпканата ивица на прага,

пръстта, затъкната в основите -

от там, където няма да избягаме.

 

Животът върза погледа ми в двора -

като пазач във сивкав правоъгълник.

Жив плет ще засяда от поколения и хора,

за да останат камъни по ъглите.

 

28.09.12

© Елица Кръстева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??