3 окт. 2017 г., 22:22

Тъжни факти. 

  Поэзия » Свободный стих
426 2 11

Произведението не подходит для лиц моложе 18 лет.

Надгробна плоча..

черно-бяла снимка.

обрасъл гроб...

...защо изобщо идваш...

(мъртвеца няма как да вдигнеш)

преливаш с евтиното вино

покапват ти и сълзи

не толкова за него... той е вече свършен!

страх те е знаеш,че при него..

при червейте също

ще отидеш...!

.........................

старах те е...!

припомняш си

че, приживе си го обиждал

...страхуваш се от неизвестното

 

плачеш тъжно,малко.. и на сила...

внезапно сещаш се за Бога...

...търсиш прошката за момента...

 

...оглеждаш се страхливо...

..пожълтелите снимки

от чужди смърти...

 гледат те критично...

 

..душата ти копнее да си тръгне.

обстановката те плаши...

 

...не ти харесва миризмата на свещите

...гнусиш се хляб да вземеш.

...от евтината чинийка..предложена ...за помен.

...попа с расото го ненавиждаш...

...минути като часове се движат

...молиш се таз агония да свърши...

 

неприятният момент ти свършва...

 

палиш беемвето... и си тръгваш...

 

олеква ти... минаваш на червено..

..мислиш си – вече няма страшно..

..радиото пускаш..

 

казваш си... всичко за момента мина...

...има време – до година...

егоистично мислиш си...

че на теб ще се размине...

 

.за Бог да прости довчера

ще пийнеш две ракийки...

 

 

...вечерта забравяш всичко...

на фотьойла.. до женичката удобна

 

а мъртвецът скромно чака те

да дойдеш,

за да те прегърне 

с костите  си тъй самотни...

 

 че, той за никъде не бърза!!

© Христо Манчев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??