28 апр. 2024 г., 21:40

Грубият материализъм 

  Поэзия » Другая
220 0 0

Днес всичко в пари се мери,

за всичко друго се забрави!

Богатият за златото трепери,

заради него слабия остави!

 

Близките отидоха на втори план,

за левове и имоти се пребиваме,

бедният от лидери и богати е дран,

от алчността нощем не заспиваме!

 

Всеки иска да трупа, да лапа,

сякаш вечно ще е на земята,

колко народ с калта се оцапа,

че парите са от дявола, ламята!

 

 

© Георги Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??