21 мар. 2023 г., 07:43

Гръмоотвод 

  Поэзия
241 0 0

 


                

Плетат се мислите ми в плетенѝца -
как вместо фигура, съм слаба пешка.
Редувам спомените - броеница
от радости и непристойни грешки.

 

За спуканата стомна плащам -
с демоните в мен се боря.
Гласът издава ме и дращи,
за прошките ти щом говорим.

 

Случих с теб на "сиромашко" лято,
с топлият бакърен цвят.
Две птици сме от отлетяло ято,
самотни в есенния листопад.

 

Така преминахме през дните,
през дълбокото открихме брод.
Слепѝ ти стомната и пукнатините,
и бе в стихиите гръмоотвод.
 

© Илия Станков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??