Белият гълъб е символът на свобода,
на Светия дух той е олицетворение.
Лети и се рее волно в сините небеса,
свободен е полета му, едно вдъхновение.
Лети бял гълъб и среща сива бомба,
той нагоре се извисява в небето.
Тя е грозна, желязна и лети към земята,
едно творение греховно на войната.
Гълъбът бял е птицата на свободата,
а бомбата желязна е символ на смъртта.
Една история до болка позната от векове,
една борба за власт с жертви, за съжаление.
И белият гълъб посрещна бомбата в небесата
и взриви се тя във въздуха, загина с усмивка.
И остана много живи хора, спаси той децата,
войната е жестока, отнема живота на хората.
© Валентин Миленов Все права защищены