Feb 26, 2022, 3:38 PM

Гълъб и бомба 

  Poetry » Phylosophy, Civilian
198 0 0

             Гълъб и бомба

Белият гълъб е символът на свобода,

на Светия дух той е олицетворение.

Лети и се рее волно в сините небеса,

свободен е полета му, едно вдъхновение.

 

Лети бял гълъб и среща сива бомба,

той нагоре се извисява в небето.

Тя е грозна, желязна и лети към земята,

едно творение греховно на войната.

 

Гълъбът бял е птицата на свободата,

а бомбата желязна е символ на смъртта.

Една история до болка позната от векове,

една борба за власт с жертви, за съжаление.

 

И белият гълъб посрещна бомбата в небесата

и взриви се тя във въздуха, загина с усмивка.

И остана много живи хора, спаси той децата,

войната е жестока, отнема живота на хората.

© Валентин Миленов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??