Г Ъ Л Ъ Б И
призори дюните заскърцаха
сякаш в стил рококо
Карузо се отърколи по сияйната пътека
дали затръшва загадката на пирамидите
или гласът му развързва повоя
на Китайската стена около слънцето
разтъркваш очи –
цъфтят столетни кактуси
най-неочаквано и логично
вали
Буш остана без Пентагона
Миланската скала отглежда г ъ л ъ б и
Политиката е като опера – на сцената не излизат
тези, които пишат музиката.
Но е п р е п ъ л н е н о.
© Диана Павлова Все права защищены