27.03.2010 г., 11:34 ч.

Гълъби 

  Поезия » Философска
584 0 0

Г Ъ Л Ъ Б И

 

призори дюните заскърцаха

сякаш  в стил рококо

Карузо се отърколи по сияйната пътека

 

дали затръшва загадката на пирамидите

или гласът му развързва повоя

на Китайската стена около слънцето

 

разтъркваш очи –

цъфтят столетни кактуси

най-неочаквано и логично

вали

Буш остана без Пентагона

Миланската скала отглежда г ъ л ъ б и

 

 

 Политиката е като опера – на сцената не излизат

 тези, които пишат музиката.

 Но е  п р е п ъ л н е н о.

© Диана Павлова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??