Морето на вълните донася
древни ритми от древна земя
и оставя по топлия пясък
невидима своя следа.
Тук Парис целувал Елена
и препускал с колесница Ахил.
На този бряг любовта е родена.
На този бряг Зевс е любил.
Вълнува се днеска морето,
тихото Бяло море,
пленило в мене сърцето,
моето бедно сърце.
И някаква нежна магия
двете събира в едно -
за раздялата душата боли я,
за среща то трепне. Дано…
Морето на вълните донася
древни ритми от древна земя.
След мен по топлия пясък
остава надежда една…
© Иван Мишев Все права защищены