8.01.2010 г., 11:51 ч.

Гърция - 1 

  Поезия
498 0 0

Морето на вълните донася

древни ритми от древна земя

и оставя по топлия пясък

невидима своя следа.

Тук Парис целувал Елена

и препускал с колесница Ахил.

На този бряг любовта е родена.

На този бряг Зевс е любил.

Вълнува се днеска морето,

тихото Бяло море,

пленило в мене сърцето,

моето бедно сърце.

И някаква нежна магия

двете събира в едно -

за раздялата душата боли я,

за среща то трепне. Дано…

Морето на вълните донася

древни ритми от древна земя.

След мен по топлия пясък

остава надежда една…

 

                    

 

 

© Иван Мишев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??