13 сент. 2022 г., 14:49  

Приказка за любовта 

  Поэзия
997 11 22

Не ме търсѝ в казино или в бар.

Хазарт и флирт на мене не прилягат.

В игрите на лъжи и на комар

печели само, който не залага.

 

Във водките и скъпия коняк –

ни щастие намирам, ни забрава.

Тъгата ме преследва, като враг,

на който недостойно задлъжнявам.

 

А лихвите не са по моя джоб,

не стигат ни парите, нито златото.

Тъгата ме преследва. Аз съм роб.

Не ме търси в прогнозите за лято.

 

Където има хора – там не съм.

Където има слънце, аз съм облака.

Не ме кани в спокойния си сън,

Където стъпя, всичко е наопаки.

 

На скъсаната страница, съм ред

изтрит, мълчан, отричан... ала ето

ти търсиш мен, поглеждайки напред,

Но съм любов –  най-тъжната.

В сърцето ти.

 

 

 

© Деница Гарелова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??