Sep 13, 2022, 2:49 PM  

Приказка за любовта 

  Poetry
987 11 22

Не ме търсѝ в казино или в бар.

Хазарт и флирт на мене не прилягат.

В игрите на лъжи и на комар

печели само, който не залага.

 

Във водките и скъпия коняк –

ни щастие намирам, ни забрава.

Тъгата ме преследва, като враг,

на който недостойно задлъжнявам.

 

А лихвите не са по моя джоб,

не стигат ни парите, нито златото.

Тъгата ме преследва. Аз съм роб.

Не ме търси в прогнозите за лято.

 

Където има хора – там не съм.

Където има слънце, аз съм облака.

Не ме кани в спокойния си сън,

Където стъпя, всичко е наопаки.

 

На скъсаната страница, съм ред

изтрит, мълчан, отричан... ала ето

ти търсиш мен, поглеждайки напред,

Но съм любов –  най-тъжната.

В сърцето ти.

 

 

 

© Деница Гарелова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??