Човек се ражда
в светлина от млад до стар.
Жив. От Бог е дар.
-------------
Чиста сълзичка
върху мигли на дете.
Нежна обич е.
-------------
Поражда тъга,
съпровожда живота.
Болка е това.
--------------
Гневът е тежест,
носи мъка, нищета.
Убива духа.
--------------
Хляб да подадеш,
и да дариш топлина.
Милост е това.
-------------
Тиха омраза
да прогониш с любовта.
Прошка е това.
-------------
Дълги години
трупаш яд и съмнение.
И... смирение.
-------------
В небитието
е тихо, без светлина.
Вечност е това.
------------
© Магдалена Костадинова Все права защищены