***
Топло стана в
студената пощенска
кутия; дойде
писмо отдалече през
зимния снежен вихър...
***
Когато вали –
да бъдеш на сушина.
Какво щастие!...
***
Охлюв мърда с
рогца. По листата на
репея – капки.
***
Дихание от
древността – в клоните
на маслините...
***
Песен на птица.
По слънчеви зидове
гущерче пълзи...
***
Дете тича с
хвърчило по тревата.
Куче търчи след
него. Смях и лай. Нежно
синьо небе над тях. Мир...
© Радослава Антонова Все права защищены