Хей, ти - досаднице такава,
днес отново неканена си дошла.
Кажи ми как умора нямаш?
Или харесва ти това -
да късаш моите нерви,
да ми крадеш съня,
мислите ми да преплиташ
(как полудявам от това),
своето име да забравям
щом неговото ми е в ума,
и с теб денонощно да се борим..
Стига толкова война!
Отказвам се - превес ти взе.
Любов, честито - победи
и днес залъга моето сърце
в твоя ритъм да тупти!
© Емилия Йорданова Все права защищены