29 окт. 2022 г., 10:59

Химн на българските депутати 

  Поэзия
478 4 6

... над смълчаните полета вият орди гладни псета,

а ония – в парламента, пият чай от мента.

Кой от кой са по-красиви, и ни трампят смет за сливи,

а под тях цял ден народа пие гола во́да.

Тях ги возят в "Мерцедес"-и, спят под тюлени завеси,

орда тежки бодигарди цяла нощ ги варди.

Хич за нас не им и дреме! – туй е загуба на време! –

Ей ги – свирката надуха! – към Девета глуха.

Всички медийни мисирки им извъртат сочни свирки,

 

сетне Би-ти-ви и Nova пръскат ни с отрова.

Даже и "Канал-едното" снощи бръкна ми в окото –

рекна в сладостна омая: – Вече сме във Рая!

Те кълнат се с всичка сила, пеят в хор "Родино мила"! –

сетне – шапка на тояга! – Раят се отлага.

Свърших сака със домати! – да замервам депутати,

цял един Народ изчезна, хлътна като в бездна.

И се питам в късни доби – докога ще бъдем роби?

Искам, мили мой Народе! – да умра свободен.

© Валери Станков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??