1 июл. 2019 г., 20:35

Хитрата Лисана и Зайо Байо подскоклив 

  Поэзия » Для детей
883 0 7

Хитрата Лисана с Кумчо Вълчо пак се хвана,
от зори та чак до здрач 
пеят песни, тропат с крак.
За нещастие Лисана
във капана тя се хвана,
Вълчо тутакси избяга.
Щом остана само хитрата Лисана,
почна да се жалва, да се вайка,
от гората Зайо Байо подскоклив я чу,
решил да й помогне
за в час пристигна той при нея,
от капана смело я издърпа, 
от въжето ловко я имъкна. 
Той дари я с нов живот,
а Лисана за отплата 
верна дружка тя му стана!

© Еленка Гишина Все права защищены

Произведение участвует в конкурсе:

Как враговете станаха приятели »

10 место

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??