14 окт. 2022 г., 06:55

Хитрият "приятел" 

  Поэзия » Для детей
237 1 0

В гора потайна, прастара,

сред дървета, мъх и храсти,

малка къща се е свряла -

дяволито казва "Здрасти"!

 

В нея паяче живее

и те кани там на гости,

че в гората си скучае,

сред големите й площи!

 

Ала щом играта свърши

и умора ни налегне

къщичката се разкърши

и с лепило сякаш лепне.

 

Паякът стои доволен.

Мрежата излезе яка.

Обядът ще е охолен!

Като риба там се мята!

 

И така дечица мили,

много сме се уморили!

Лесно сме се доверили,

с хитрост са ни уловили!

 

И поуката каква е?

Всеки трябва да я знае:

 

И дори в шумните игри

с приятел първи ти бъди!

Истинския различавай,

нему му се доверявай!

© Кремена Арменчева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??