В гора потайна, прастара,
сред дървета, мъх и храсти,
малка къща се е свряла -
дяволито казва "Здрасти"!
В нея паяче живее
и те кани там на гости,
че в гората си скучае,
сред големите й площи!
Ала щом играта свърши
и умора ни налегне
къщичката се разкърши
и с лепило сякаш лепне.
Паякът стои доволен.
Мрежата излезе яка.
Обядът ще е охолен!
Като риба там се мята!
И така дечица мили,
много сме се уморили!
Лесно сме се доверили,
с хитрост са ни уловили!
И поуката каква е?
Всеки трябва да я знае:
И дори в шумните игри
с приятел първи ти бъди!
Истинския различавай,
нему му се доверявай!
© Кремена Арменчева Всички права запазени