Хляб
Жънат житото в полята,
берат машините зърната.
Хлябът пак узря.
Хората са с пот на челата
от зори до мрак.
За да имаме храна на софрата
и сили за живот да продължим!
Благодарни ли сме ние за това,
че родила е Земята най-важното
нещо на света?
© Мина Конарова Все права защищены