Хляб или злато
Съхнем! Неусещащи жаждата.
Замръзваме! Неусещайки студ.
Отпиваме! А празна е чашата.
Уморени сме! Не полагайки труд.
Завиждаме! Чувство познато.
Злобеем! Към добрия човек.
Алчни! И трупаме злато.
Нима ще живеем по-дълго от век.
Да бъдем добри! Лесно е, вярвайте.
Стоплете ръцете на мръзнещ човек.
Нямате злато? Хляб подарете.
Малцина живеят, по-дълго от век.
© Ник Желев Все права защищены