29.07.2017 г., 22:52 ч.  

Хляб или злато 

  Поезия
1068 3 8

Хляб или злато

 

Съхнем! Неусещащи жаждата.

Замръзваме! Неусещайки студ.

Отпиваме! А празна е чашата.

Уморени сме! Не полагайки труд.

 

Завиждаме! Чувство познато.

Злобеем! Към добрия човек.

Алчни! И трупаме злато.

Нима ще живеем по-дълго от век.

 

Да бъдем добри! Лесно е, вярвайте.

Стоплете ръцете на мръзнещ човек.

Нямате злато? Хляб подарете.

Малцина живеят, по-дълго от век.

© Ник Желев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??