5 апр. 2017 г., 00:10  

Хляб наш насущний (екзистенциално) 

  Поэзия » Философская
420 3 9

 

                    "Не е добре да бъде човек лицеприятен. 

                         Защото за един залък хляб такъв човек

                         ще извърши престъпление."

                                                             из "Притчи"

 

Не бе ги канил, но го посетиха.

Нахрани ги с последния си хляб.

Преситени, не му благодариха.

Не е длъжник на никого от тях.

 

Не струва то – приятелство по сметка,

в което не човекът се цени,

а кой е бил с по-скъпите подметки

и кой по имал в джоба си пари.

 

Пределът на човешките желания

космически е тъй отдалечен,

че ако си безхлебен е страдание;

ласкател ли си – си възнаграден.

 

© МАРИАН КРЪСТЕВ Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??