17 мая 2013 г., 15:03

Хора, птици... 

  Поэзия » Другая
773 1 2

Водни хора, змиорки или просто хора,
дайте път
на олющените ключове,
на неуверения Хамлет,
път на тамариндите,
трябват ни широки, широкополи чувства,
намерете местожителството
на бездомните,
оставете им пендари и зехтин,
дайте път на чисто голите лутания,
на всичко,
дори и на ланската любовна интрига,
(не всички паяжини са хищни),
виждате ли инерцията колко е закръглена,
дайте път на клепачите,
на триножниците, санбернарите,
не оставяйте да офейка
кънтри розата,
погалете магазинчето за хляб,
то е светъл корен в небето,
слънце с ентусиазъм,
нахранете бременната пролетна котка.
Усещате ли карамфилът
в нейното неспокойствие?

Хората живеят в птици, а птиците са влюбени
в страници на фантастични романи.

© Светла Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • "виждате ли инерцията колко е закръглена,
    дайте път на клепачите,"

    Това си го вземам и ще напиша нещо в твой стил! Предизвикателство си...
  • трябват ни широки, широкополи чувства,
    намерете местожителството
    на бездомните,
Предложения
: ??:??