6 июн. 2007 г., 11:00

ХОРО 

  Поэзия
534 0 1
                                      ХОРО

                    ЛЮШНА СЕ ЖИВО,
                    ХОРО ПЪСТРО, ИГРИВО,
                    ПОВЯВАТ КОСИ МОМИТЕ,
                    ЛЮШВАТ РЪЦЕ СЪС МОМЦИТЕ.

                    ВСЕКИ ТАКТ И ТАМБУРА,
                    И  ИГРАТА  С  ПОЧУДА,
                    МНОГО, МНОГО РАДОСТ БЛИКА,
                    В СЪРЦЕТО  С  ТРЪПКА  ЛУДА...

                    УСМИВКИ, ЕХ, ТОПЛИ,
                    ДИПЛЯТ  СЕ ФУСТАНИ, РОКЛИ...
                    ТЪПЪНЪТ  ТАКА  ТАКТУВА,
                    ВИХРЕННО  ХОРО  ЛУДУВА.

                    ХОРОТО  НИ СКОКЛИВО,
                    С РИТЪМА  ОСТАВЯ  ДИРЯ...
                     ТУ  СЕ  ЛЮШВА, ТУ  ЗАВИВА,
                     НЕ  ОСТАВЯ НИ НА  МИРА...

                     НОСИ   СЕ   ПЕСЕНТА,
                     И  ДУШАТА НИ ПОЛИТА,
                     ГРЕЯТ  УСМИВКИ, ГРЕЕ ЛИЦЕ,
                     ПОЛИТА  ДУХ, КАТО  ПЕРЦЕ...

© Елена Калчева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Всеки път, когато вляза в сайта, с трепет отварям Коментарите - има ли нещо ново за мен. Предполагам, че и с теб е така. Затова ми е неудобно да оставя нещо прочетено от мен без коментар. И понеже стана дълго - виж си ел.пощата.
Предложения
: ??:??