Художникът рисуваше... със патка...
Критиците изпаднаха в възторг –
Възпяха нестандартната му четка,
щурмуваха го фенки полк след полк...
Те всички идваха да видят
как получава възходящо вдъхновение,
тълпите жадни искаха да снимат
този идол на нашето съвремие...
Художникът рисуваше портрети,
но ако бе на друга Муза избраник
(за въпросчето ми тъпичко, простете)
но дали щеше да рецитира... със задник?
25.09.2016.
Георги Каменов
Стихът е вдъхновен от истинска история. Този художник живее в Англия, не му помня името, но очаквам, че ще е бъдещ класик :0))
© Георги Каменов Все права защищены
Благодаря ти за включването.