24 мая 2017 г., 01:09

Хумореска 

  Поэзия » Юмористическая
532 1 5

Сбрали са се днеска на мегдана
бабичките Пена, Гюра, Гана.
Тихо нещо трите си шушукат,
налегнала ги страшна скука.
-Мари, Пено - вика Гюра -
нещо стяга ма цървула.
-Що тий, мари, пуста упостела?
- Ша ти каем, Пено, ела, ела.
Пена - любопитна Мара
бързо, бързо я побара:
- Ай кажувай бърже,
та цървул да се отвърже.
-Мари, нал' го знаеш Гошо,
дето дума сладко, като Ошо.
Има си кампитър гявола му с гявол
и моми задиря, ма жена си немал,
-Трай не думай, мари, верно?!?-
пули се насреща Пена.
- Е па верно, я кажува мой унук,
че му стал приятел у Фейсбук.
Видох са фръцка с чужди снимки там
на момък прай са, как гуй не срам?
Слуша, слуша Гана па им вика:
- Бе я млъкнете, ша му върнем трика.
Шушукаха си трите баби нещо,
уговориха си в Гана среща.
Кампитър има у едната стая,
на унучката е ама все е тая.
Трите баби пощуряха
и пред него са завряха.
Щракат, тракат, профил праят,
терат снимка с Гошко да играят.
Туриха блондинка пищна,
хем и млада двайсет май годишна.
Та да закълве шарана стръв
и да го видат убавеца пръв.
Що толкоз прай из интернета,
и дали по мацките се шета.
Пратиха му за другар покана
и стана тя каквато стана.
То се почна чат безкраен
и либоф, либоф безкрайна...
Стигна са накрай до среща,
покрай чатовете им горещи.
На мегдана чака с крив калпак
и зализал Гошо бял мустак.
Роза у ръката турил бела,
чека свойта хубавела.
И устатата чепата Гана
бърже, бърже го подхвана:
-Абе, Гошо, шо прайш ти тука?
Дали не чекаш мацка от Фейсбука?
Пламна "убавеца" кат божур от срам:
- За що ми думаш, Гано, я не знам.
- Я па знам, че чекаш Минка русокоса – 
вика гяволито баба Гана дълкокоса.
-Оти видох как й писаш сладко в чато.
Коте, Писе, мое малко, малко злато.
Брей, у тиквата ти нема ич акъл,
дрът козел си ама връл....
И не спира бабата да мели
още врели-некипели.
А Гюра, Пена и бабичките от махлата
кат пожар я пуснаха мълвата
за магариите на веселия дядо
и мераците за булче младо.
Скри са вдън гората Гошо
и не смей да дума, като Ошо.
Гюра вече я цървул не стяга.
И тоя път шегата не избяга.
Тури в ред небивалиците модерни:
Урок получи мъж неверен.

21.03.2017г.
Бадемов Цвят

© Mimi Ivanova Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Радвам се, че съм те разсмяла, Пепи. Честит празник и на теб!
  • Хахаааа......Ей, как ме разсмя Мимче! Честит празник!
  • Благодаря най-сърдечно! А езика е диалектният югозападен говор на България.
  • Брех, модерно село, брех!
  • Хареса ми езика1 Малко зор, ама и модерните думи са внедрени успешно. Браво!
Предложения
: ??:??