15 дек. 2010 г., 18:25

Хумористична, еротична, лирична, хепиендична песен... 

  Поэзия
1358 0 14

ХУМОРИСТИЧНА, ЕРОТИЧНА, ЛИРИЧНА, ХЕПИЕНДИЧНА ПЕСЕН

 

ЗА МЕН, ЗА ЗЛАТНОТО ТИ РУНО, ЗА МОРЕТО И ЗА МОЯ ГРАД ОТ МЕЧТИ

 

 

 

Чудя се и тая вечер как

пак да грабна златното ти руно,

че морето нещо ме поглежда без мерак

и се мръщи, и ми готви буря.

И ТАКА

до теб да ме не пусне.

И ми вика:  „А бе, ОДИ СЕЙ

на друго място!

Нейде из полята.

Тук недей!

За тебе е опасно!”

„Без руно няма да си тръгна!

Не ме плаши,

море!”

Златна нишка тихо звънна:

„Защо крещиш?

Не виждаш ли, че аз съм в теб?

Ела във мен и ти!”

 

Така в града си от мечти

със златното ти руно се завърнах.

Лодката ми беше на трески,

но сърцето пълно.

© Ангел Веселинов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??