Не искам да ме съжалявате! Недейте!
Защото всеки сам избира участта си...
И ако няма сили за промяна -
тогава в него грешката е само.
*
Когато обич няма във сърцето
и то отдавна е безмълвен камък,
каква причина трябва да намериш,
за да не тръгнеш и за да останеш?
*
Не знам дали съм силна или слаба?
Безкрайно силна - щом дотук съм издържала.
Но щом не мога стъпка да направя,
дали пък слаба аз не съм тогава?
*
И ако няма как да промениш човека,
а пробвал си безкрай - стотици пъти.
И ако всеки досег с него рана е,
защо да продължаваш да се мъчиш?
*
Душата ми е смачкана до крайност.
По нея здраво място не остана.
В сърцето ми пулсира само болката...
Ще събера ли сила за промяна?
© Анна Дюлгерова Все права защищены