И какво като е вече сутрин?
И какво като не спя?
Вас не мож’ да ви събуди
никой от злокобната тъма,
дето в цялото ви тяло
е протегнала ръка
и привързала е здраво
в плитка мозък и уста…
Както думите са празни,
в черепа ви няма кой
да ви каже, че сте мазни,
че присъдата е бой
със камшика на съдбата…
Кръстът май ще ви тежи?
Аз си гледам във краката
да не спъват ме с лъжи.
А пък вий яздете коня,
той все някога ще мре…
Дотогаз сълзи не роня!
И без вас съм си добре.
© Дивата Лагуна Все права защищены