28 мар. 2020 г., 10:17

И ето го пред прага ни април 

  Поэзия » Пейзажная, Другая
388 3 7

И ето го пред прага ни април,
с лилави теменужки е в очите
и носи, като щъркел белокрил,
повитото вързопче на мечтите.

 

Оставя го на къщният ни праг,
отворим ли го, вяра - хляб насущни,
издига ни. Надежда, с поглед благ,
за божийте птички, непослушни.

 

Полюшва се на неразцъфнал клон,
на чичопея песента подсказва.
Април, хлапакът - с шутовски поклон,
наднича във момичешката пазва.

 

И казват всички, лекомислен бил,
с врабците градски вдигал страшна врява...
В очите си, лилавите е скрил,
любов и тя душите ни спасява.

 


 

 

 

© Надежда Ангелова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??