И иде Нова Есен...
... и иде Нова есен:
ще допълзят мъгли,
от вятърът понесен
дъжд ситен ще ръми...
Ще си отидат птиците,
а с тях и Песента,
ще задимят комините
с привет към есента...
Ще ни затиснат облаци,
ще търсим светлина,
мъглата по прозорците
ще става но вода.
... и ще тъжим за лятото
със топлият му нрав,
когато чорлав вятърът
засипваше ни с прах,
... но щом постъкнем Огънят
на нашият Живот-
искри ще се подгонят
пак в чуден хоровод...
И ще си върнем лятото
с чаровните му дни,
и с нощите, богатите,
на падащи звезди!...
... и топлина ще има
отново в порив нов-
за да не зъзнем в зимата:
самотни, без любов!...
Коста Качев,
18.10.2014,
Есента
© Коста Качев Все права защищены