18.10.2014 г., 8:58 ч.

И иде Нова Есен... 

  Поезия » Пейзажна
449 0 0

 

И иде Нова Есен...

 

... и иде Нова есен:

ще допълзят мъгли,

от вятърът понесен

дъжд ситен ще ръми...

 

Ще си отидат птиците,

а с тях и Песента,

ще задимят комините

с привет към есента...

 

Ще ни затиснат облаци,

ще търсим светлина,

мъглата по прозорците

ще става но вода.

 

... и ще тъжим за лятото

със топлият му нрав,

когато чорлав вятърът

засипваше ни с прах,

 

... но щом постъкнем Огънят

на нашият Живот-

искри ще се подгонят

пак в чуден хоровод...

 

И ще си върнем лятото

с чаровните му дни,

и с нощите, богатите,

на падащи звезди!...

 

... и топлина ще има

отново в порив нов-

за да не зъзнем в зимата:

самотни, без любов!...

 

Коста Качев,

18.10.2014,

Есента

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??