24 мар. 2019 г., 21:33

И рече вятърът 

  Поэзия
399 1 3

 

          "Из речника на вятъра"       

               Виктория Баръмова

 

Когато вятърът засрича
слова по цветната хартия,
с мъгливо цвете се закичи
и гневно пак проточи шия,

 

когато пише запетаи 
по редовете на небето
и гатанките му нетрайни
във звездния килим засветят,

 

тогава, може би, два стиха
ще ти прошепна премаляла.
В съня ти кротко ще притихна.
И... ще помахам на раздяла.

© Нина Чилиянска Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??