10 мая 2010 г., 00:56

И ще 

  Поэзия » Другая
655 0 11

Със залеза небето ще изгаря,

а аз ще се превръщам ...в пепелище,

в което да засееш куп надежди,

и урожай да жънеш в късна есен.

 

И ще припламват облаците буреносно,

стихиен вятър във душата ми ще рови.

И ще помита с дива ярост пепелта след мене.

Небето огън ще разгаря. Дали обаче плод ще расне?

 

И ще разливат лунни дъждове след мене.

И ще заливат утрините, безутешно.

Нощта ми ще е сляпа, немощна...

А някой отстрани ще вика: Още!

© Нели Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??