23 окт. 2006 г., 10:39

И ти ли ? 

  Поэзия
494 0 4
И ти ли обич моя - първа и последна -
и ти ли всяка вечер не заспиваш?
С една черта... и датата поредна 
от календара яростно изтриваш?
И ти ли в бели нощи тихо плачеш
и ослепял от болка взираш се във мрака,
увехнали цветя, за да окачиш
на своята душа, която чака
едно сърце да затупти отново?...
И ти ли, обич, чашата с отрова 
до дъно си изпил и си отчаян?
И ти ли  - като скитника окаян 
се молиш за надежда изгоряла,
но тлееща в сърцето ти, кажи?
Нима и ти  - едничка обич бяла,
не си забравил нашите мечти?
И ти ли чакаш слънце да изгрее,
мигът, в който ярките лъчи
в очите ни отново ще се смеят 
и със целувка устните ни ще слепи...
И ти ли?


 

© Магдалена Василева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??