И замириса на море -
солени водни капки,
водорасли с летен вкус,
приключения приятни.
Напича силно пустото му слънце,
затуй са хладните вълни,
на гребена им - бистър ручей,
в очите - слънчеви лъчи.
Шезлонг, чадър и пясък.
Бирата с цаца, как върви!
Вечер. Дансингът е пълен -
изпращане на пореден ден.
Утрото е с йодни пари,
красива гледка отстрани.
Помахване с ръка за сбогом
и обещание за бъдни дни.
- Ще чакам! - морето само промълви.
Заплака тихо в скута на пясъчни искри.
Вдъхновено от ,, Ехе, и замириса на море! "
© Василка Ябанджиева Все права защищены