7.07.2018 г., 16:35 ч.

И замириса на море! 

  Поезия
264 1 3

И замириса на море -

солени водни капки, 

водорасли с летен вкус, 

приключения приятни. 

 

Напича силно пустото му слънце, 

затуй са хладните вълни, 

на гребена им - бистър ручей, 

в очите - слънчеви лъчи. 

 

Шезлонг, чадър и пясък. 

Бирата с цаца, как върви! 

Вечер. Дансингът е пълен -

изпращане на пореден ден. 

 

Утрото е с йодни пари, 

красива гледка отстрани. 

Помахване с ръка за сбогом

и обещание за бъдни дни. 

 

- Ще чакам! - морето само промълви. 

Заплака тихо в скута на пясъчни искри. 

 

 

 

Вдъхновено от ,, Ехе, и замириса на море! "

© Василка Ябанджиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??