12 дек. 2008 г., 09:05

Игра на жмичка 

  Поэзия » Для детей
1085 0 5

Игра на жмичка

 

- Ве-е-еси-и-и-и,

къде-е си? -

баба се мае.

Тя се мае,

защото не знае,

че Веси със нея

на жмичка играе.

Баба я търси

от стая във стая

и уморена, накрая

приседна тя на

дивана,

и хоп - за крака

нещо я хвана.

- Бау! - Веси извика

и й дръпна терлика.

- Олеле! - баба

уплашено скочи,

а под дивана

Веси засмяна изскочи.

 

...Усмихната вече

и баба седеше,

щастлива Веси

във нея се вреше

и те не видяха как

под големия капак

млякото кипеше,

кипеше, кипеше.

 

 

© Надежда Маринова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??