21 янв. 2008 г., 11:08

Играта 

  Поэзия » Юмористическая
584 0 4
Човек е странно същество,
отскоро обитаващо Земята,
проправило си път само
от джунглите до небесата.

С планетата извадили късмет,
уцелили епохата случайно
и плъзнали по сушата навред,
с целта да се нанасят трайно.

Създали свои общества,
разпръснали се после племената,
открили материалните блага,
започнали да обработват и земята.

Населили небето с божества,
защото искали да вярват в нещо,
страхували се много от смъртта
и мислели, че в ада е горещо.

През всички тези векове
един въпрос им бил в главата:
Дали има цел животът, или не,
каква е ролята им на Земята.

Сравнявали живота със игра,
но винаги си мислели за резултата.
Забравили за факта, че целта
е просто да се наслаждаваш на играта.

16.07.2006

© Йордан Илиев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Насладата от постигнатата цел
  • Браво! Много ми хареса
    Ама че си ми талантливо търновлииче ти...
  • Не забравяй за целта
  • Браво!!!Много ми хареса!!!Поздравления!!!
Предложения
: ??:??