31 мая 2011 г., 15:24

Играта "Живот" 

  Поэзия » Другая
503 0 0

Животът, казват, е сцена,

а ние май сме статисти,

но не в храма на Мелпомена,

а искаме да сме и сценаристи…

 

Всеки иска „Оскар” да получи

за ролята главна в живота…

А защо все на нас ще се случи

нещо да сбърка Суфльора…

 

Винаги търсим в другия грешка, 

все са ни виновни другите,

но такава е участта човешка,

да не ни оценяват „заслугите“.

 

Колко са главните роли в Играта?

Колко от нас са професионалисти?

Защо ние да определяме правилата

и да обричаме другите за статисти?

 

Не знам на пиесата правилата,

не съм и първокласен артист,

но продължавам напред в Играта,

дори като някой дребен Статист!

© Марин Маринов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??