3 нояб. 2018 г., 12:10

Икар 

  Поэзия
448 0 1

Икар

животът на сина ти
се разлива по бедрата ми
заспиваме прегърнати
от воала на смъртта

 

*

мислите ти убиват
клетките са пълни
със злокачествен глад за близост
ясно е че изходът
от всичко това е безмилостен
почти е библейско
ти не си влюбен в мен
просто ме обичаш хронично

 

*

чета поезия на плажа
била съм тук и преди
в сънищата си
не мога да повярвам
че това е животът
който съм си избрала

 

Пътуване

майка ми гледа новините
и се надява
да не чуе за сблъсък
между тир и автобус

 

*

твоите думи са хищници
чак коленете ми не ги побират
кафеварката прелива от желания
в ретроградния меркурий
годежни пръстени
си избират хендсфри

 

*

животът ми е стенд ъп комеди
само че аз съм в публиката

 

*

стоя стабилно стъпила на земята
и да ме удариш няма да мръдна
аз съм еуфорията
преди изстрела в главата

безумно нужна
i hope she’s worth it

 

*

в затвора на депресията
започнах да копая тунели
с голите си ръце
всичките водеха към теб
от пръстта под ноктите
се заразих с ботулизъм
стигнах до теб
но ти беше щастлив

 

*

след теб чувствата се задушават
като новородено
обесено на пъпната си връв

трябваше да свърши още тогава

 

*

животът мирише на бира
на трийсет години
вече сме мъртви
балончета и дим
предвещават бъдещето –
залепени за дивана
аморални „работохолици“

 

© Ивона Иванова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • "предвещават бъдещето –
    залепени за дивана
    аморални „работохолици“"

    Това звучи като хронична диагноза, без ремисии. И е диагноза!
Предложения
: ??:??