14 февр. 2019 г., 08:40

Има празник един 

  Поэзия » Любовная
334 0 0

                                         Своя рицар жените чакат,

                                         а мъжете не бързат, често протакат,

                                         сякаш обзети са от греховен страх

                                         за първата стъпка към тях.

                 

                                         Пред избраната да коленичат,

                                         с цвете да кажат, че обичат,

                                         на любовта да сложат корона,

                                         пръстен на ръката да й бъде трона.

                                     

                                         Има под небето празник един

                                         в чест на светеца Свети Валентин,

                                         ден чакан от влюбените по света,

                                         угода за плахите да споделят любовта.

                 

                                         Смирени пред олтара да склонят глава,

                                         да сключат съюз, да кажат ,,Да!",

                                         да споделят щастие и злина вречени

                                         две сърца на любов обречени!

                                               

                           

        Честит празник Валентинковци! На празнуващите Трифон Зарезан - наздраве!                

                   

© Никола Яндов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??