31 мая 2014 г., 12:21  

Има те 

  Поэзия
581 0 2

Спрях да те търся, Любов.

Извървях каменисити пътеки,

тичах дълго след мнимия зов,

изранила до кърви нозете си.

 

Цял живот се надявах, Любов,

и мечтах за любимите устни,

за очите, които обичах,

за ръцете, които ме пуснаха.

 

Уморих се да чакам, Любов,

и сърцето самотно замлъкна

като странник във чужда земя,

без подслон и без риза замръкнал.

 

Сиротееха птичи гнезда,

кукувици отмерваха дните ми,

а отлитащи тъжни ята

се изнизваха тъй - пред очите ми.

 

Буреносно ридаеха пролети

и пресъхваха жадно лета,

бях прекършена птица без полет,

бях ръждиво ключе без врата...

 

 

И  когато те губех, Любов,

не заспивах през дългите зими.

Скрих те някъде - в стихче едно,

в малка рима... И зная, че има те.

 

Р. Ч., Лондон 2014'

 

© Росица Чакърова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Благодаря,Мисана-опитвам се да се представя достойно тук както и на всички други житейски фронтове
  • Късно попадам на поезията ти /"но по-добре късно отколкото никога"/.
    Имаш много истински неща, за мен лично - недооценени от широката аудитория /на сайта/. Мога само да те поздравя за поезията, която пишеш. Преживяна е и естетически изящно изведена от пукнатината на сърцето.

    С поздрав: Мисана
Предложения
: ??:??