4 февр. 2024 г., 19:28

Имам си мълчания... 

  Поэзия
137 1 2


(По Санвали Санвали)

 

Имам си мълчания-вода...
Толкова са гъвкави и пивки.
Те ми дават своя свобода
със съвета да не бъда плитка.

 

Имам си мълчания-небе...
Толкова дълбоки и бездънни.
Те са ми поредният подем,
чакат ме оттам да се завърна.

 

Имам си мълчания и те
карат ме отново да говоря.
Някъде в ядрото им расте
призивът: бъдете свестни, хора!

 

По-добре е само да мълчиш,
вместо, просто тъй - да си бърбориш!
Станал би животът, току-виж,
най-вълшебно място за отмора.

© Елия Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??