12 мар. 2009 г., 16:58

Името Божие (цикъл "В търсене на Бога") 

  Поэзия » Философская
1113 0 9

      Името Божие*

 

Боже, кое ли е твоето име?

Тангра? Иисус ли? Аллах?

Как и кого да зова научи ме.

Ти ли всевечен си в тях?

 

Ти ли си още Йехова и Буда,

Зевс и Маниту, и Ра?

Името не е ли само заблуда,

само словесна игра?

 

Мислено чух - прозвуча като в сага

глас несравнимо висок:

,,Важен е смисълът, който се влага

в думата име на Бог.

 

Няма значение моето име,

както желаеш, така назови ме."

 

* - "Има различни служби, ала Бог е един и същ."

(I Коринтяни 12:5)

© Красимир Тенев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??