Въздухът е пълен с твойто име,
а небето с твоите очи.
В сенки като дъх недоловими
и в мъгла от сънища незрими
липсваща хармония мълчи.
Изтънели нишките на спомена
времето само ще заличи -
като в прах потънала картина
с щрихи от мечти прогонени.
Липсващо - сърцето ще мълчи.
Вятърът ще тича напосоки
и дъждът ще плаче вместо нас.
С писък нежността ще се откъсне
и ще скочи сляпо във дълбокото.
Липсващ звън на струна - АЗ...
БГ,2007'
© Росица Чакърова Все права защищены