Не пада звезда, звездопадът пропада,
сводът небесен - надвиснал покров,
поче́рнени дървета, изсъхнала тревата,
от отрова горчат и медът, и водата,
облаци оловни, кисел дъжд убива цветята,
риби грачат, неми птици летят в небесата,
обречени души агонизират в океани-сълзи,
горе Ад няма, Адът е тук, на земята,
и откак се роди, пътят земен докато извърви,
човек не живее, човек в него гори...
26 03 2020
© П Антонова Все права защищены
Генек, и това го има, да пълзиш по дъното, за съжаление... до където му стигнат силите на човек, психиката може да срине и най-здравия.