13 авг. 2007 г., 21:41

…Импулсивно 

  Поэзия
502 0 2


Тежи върху клепачите съня,

отдавна мръкна.

Нима отново ще заспя?

А утре пак ли ще съм будна?

 

Часът преваля…

Вече два е…

А музиката в мен звучи

и ехото й в стаята се носи,

в стаята, пропита с полумрак.

 

Преваля два…

А пак сама съм…

Ще мога ли отново с теб да споделя съня си?

 

Ще мога ли в тебе да се сгуша

и да рисувам с пръсти по гърба ти

деня ни, слънцето и птиците,

дъгата и ромона на падаща вода,

луната и звездите?

 

Ще мога ли вместо приспивна песен

тихо да ти шепна:

Липсваш ми! и  

Още те обичам!?

 

Преваля два…

Сънят очите ми затвори…

А казват, че утрото по-мъдро от нощта било…

Не ми се спори.

Но когато утре очите си

за новия живот отворя,

отново да те имам, Обич моя!

 

 

 

13 август 2007

© Нели Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??