Живеем в интересни времена,
но возим се на задните седалки.
Съмнението пуска семена,
но истината крие се с ключалки.
Заливат ни с горещи новини,
с които ни попарват оптимизма.
Светът е пълен с хиляди злини,
щом гледаме през изкривена призма.
В сърцата ни подхранват все страха
и той превръща се във бясно куче.
Как никой не възпита доброта,
че капчица надежда да получим?
"Разделяй и владей" е тяхно лого,
с което управляват векове
тираните и техните подлоги -
дeйствителните нaши врaгoвe.
Защото са народите овце,
които са на вълци подчинени.
Човекът е останал без сърце.
Жестокостите с чест са извинени.
Религиите смучат ни кръвта
и бранят интересите на звяра.
Душата ни безсмъртна е стръвта,
сал жертвите с най-чиста вяра.
И чакаме петимни Божи съд,
и търсим справедливост и разплата,
но раят си остава все отвъд,
а адът тука на Земята.
Не искам аз да вярвам във страха,
че любовта е моята религия.
Омразата стъпчете във праха
и вижте колко много ще постигнете.
© Таня Гулериа Все права защищены